Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sampe1996

7. 3. 2016

Ahojte, chtěla bych se s vámi o něco podělit a třeba najít někoho s podobnou zkušeností, kdo by mi mohl pomoci to lépe pochopit.

Už je to nějaký čas, co se mi začaly zdát zlé sny.. Ale byl to ten typ snů, kdy se vám promítají vaše vzpomínky. Zkrátka - začla se mi vracet paměť. Pochopila jsem to až, když jsem brouzdala po internetu a na stránce o tom, o čem se mi zdálo byl následující text:

Osoby, co si prošly takto traumatickou zkušeností se zmítají mezi touhou se někomu svěřit a pocity studu, hnusu a strachu, mezi výčitkami svědomí a přáním zemřít. Pro okolí bývají nepřístupní, nevyjadřují emoce a chtějí vytvořit dojem, že je vše v pořádku. Vnitřní prožívání je ale pravým opakem. Zlobí se na sebe, že na trauma ještě stále nejsou schopni zapomenout, vrací se jim vzpomínky ve formě záblesků, nočních můr, záchvatů úzkostí, paniky a strachu. Mají problém se spánkem a někdy s jídlem. Touží zapomenout a radovat se ze života, ale současně toho nejsou schopni. Tento rozpor vyvolává u obětí mocné vlny vzteku, které se buď vůbec nebo jen zčásti projevují navenek, ve větší míře s destruktivní silou naopak zasahují sebe sama.

Až mě zamrazilo, protože to na mě do puntíku sedí... 
Zprvu jsem to nechápala. Teď už ale rozumím všemu a je mi hrozně. 

Rozhoduji se, co dál... Jestli zajít za psychologem a tak podobně.

Kdyby jste měl někdo náhodou podobnou zkušenost, budu ráda, když se mi ozvete... Můj mail: Sampe96@gmail.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář